Skandinaviska Institutet

Ansökningsprocessen

Vi håller regelbundet avresemöten i olika städer i Sverige för de långtidsvolontärer som åker ut månaden därpå. Datum och ort bestämmer vi i överenskommelse med dig och andra volontärer som åker under samma period. På mötet diskuterar man det kommande projektet, volontärens roll, kulturkrocken och hur man ska hantera det, praktiska tips, förberedelse mm. Möt oss, eller en volontär som har varit iväg nyligen, och får en insyn i volontärens vardag. Lyssna på reseberättelser och ställ frågor till oss. Om det inte finns möjligheten för dig att delta i ett personligt avresemöte, finns det möjligheten att ha ett skypemöte där vi går genom de viktigaste frågor.

Läs igenom informationen på vår hemsida samt den aktuella projektlistan och fundera över vilket projekt som passar dig och dina önskemål bäst. Har du önskemål om en viss typ av projekt som inte finns presenterat på hemsidan, kan du höra av dig till oss, så ser vi om vi kan hjälpa dig.

Anmäl ditt intresse! Berätta gärna lite om dig själv, dina intressen och vad för slags volontärprojekt du är intresserad av. Därefter skickar vi detaljerad information om programmet, utvalda projektbeskrivningar samt ansökningsformulär till dig. Ansökan är ej bindande. Placeringen sker alltid i överenskommelse med dina intressen, din kompetens och erfarenhet samt tillgång och behovet på plats. Hör med oss vilket projekt som skulle passa dig bäst. Vi rekommenderar att man kontaktar oss runt två-tre månader innan avresa.