volontar

Volontär

Stiftelsen Skandinaviska Institutet arbetar med volontärprojekt inom områden som utbildning, barn, sjukvård, djur, natur och mänskliga rättigheter. Vi samarbetar med organisationer i Asien, Latinamerika och Afrika.

Volontärprogrammet ger dig möjlighet att delta i lokala projekt utomlands, att få praktiska erfarenheter, att lära dig ett nytt språk och att utveckla förståelse för globala frågor.  Tanken med volontärarbete är lika mycket att man som volontär ska hjälpa till i landet man kommer till, som att man själv ska lära sig något av sin volontärvistelse.

Som volontär genom oss arbetar du med ett lokalt projekt inom områden som barn, socialt arbete, djur- och naturvård, miljöfrågor och mänskliga rättigheter. Information om våra aktuella volontärprojekt hittar du här.

Handläggning av ansökningar sker fortlöpande och du väljer själv hur länge du vill vara borta; mellan 3 veckor och 12 månader beroende på land, projekt och din tid. Det tar alltid ett tag att anpassa sig till den mycket annorlunda miljön och kulturen, samt att känna sig bekväm med arbetet. Därför rekommenderar vi att du stannar minst två månader. Placeringen sker alltid i överenskommelse med dina intressen, din kompetens och erfarenhet, samt tillgång och behovet på plats. Läs mer om hur du ansöker till ett projekt här.

Inom de flesta projekt bor du hos lokala värdfamiljer, vilket ger dig en unik möjlighet att uppleva en annan kultur, vardagen och språket inifrån. Innan och under din vistelse har du support från oss och du har tillgång till ombud eller mentor på plats. Du kommer att arbeta tillsammans med lokalbefolkningen och volontärer från hela världen, så det blir ett möte med många olika kulturer.

 

ansok-150x150

Här hittar du beskrivningar över våra volontärprojekt i Ecuador, Indien och Nepal. Det finns fler projekt än de som är listade. Kontakta oss gärna om..
Läs mer »

volontar-ecuador-150x150

Välkommen till Volontärprogram i Ecuador! Ecuador är ett av länderna med den mesta biologiska mångfalden i världen och är ett land fullt av äventyr, mångfald,..
Läs mer »

amanda1-150x150

Välkommen till Volontärprogram i Indien! Indien är ett av världens mångskiftande länder. Innanför landets geografiska gränser som sträcker sig från Himalaya i norr till den..
Läs mer »

ruwon-150x150

Välkommen till Volontärprogram i Nepal! Trots att Nepal är mest kända för att vara landet av Mount Everest har landet mycket mer att erbjuda. Det..
Läs mer »

DSC_0063-150x150

Skandinaviska Institutet rekryterar kontinuerligt volontärer till sina projekt. Kontakta oss gärna så går vi igenom dina möjligheter..
Läs mer »