Skandinaviska Institutet

Res iväg som volontär och kom hem med ett större hjärta!

Ansök här

Våra länder

Vi samarbetar med organisationer på plats i Ecuador, Indien, Nepal och Sydafrika. Vi är alla ideella organisationer som arbetar för att främja global förståelse och interkulturellt lärande och strävar efter att öka global gemenskap och fred genom ungdomsutbyte.

Om programmet

Stiftelsen Skandinaviska Institutet arbetar med volontärprojekt inom områden som utbildning, barn, sjukvård, djur, natur och mänskliga rättigheter. Vi samarbetar med organisationer i Asien, Latinamerika och Afrika.

Volontärprogrammet ger dig möjlighet att delta i lokala projekt utomlands, att få praktiska erfarenheter, att lära dig ett nytt språk och att utveckla förståelse för globala frågor.  Tanken med volontärarbete är lika mycket att man som volontär ska hjälpa till i landet man kommer till, som att man själv ska lära sig något av sin volontärvistelse.

 

Vanliga frågor

Vem kan söka?

Alla som är intresserad av att engagera sig i ett projekt och kan tänka sig att bo utomlands i en längre period, är välkomna att delta i våra projekt. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet för att söka som volontär, men du måste dock…

Varför kostar det att resa som volontär?

De projekt och organisationer vi samarbetar med tar gärna emot dig, men har inte råd att betala dig för ditt arbete eller boende. Avgiften inkluderar därför boende, mat, mentor på plats, transporter, stöd till utvalda projekt, samt förberedelsemöte, material och administrativt arbete.

Vad gör en volontär?

Volontärprogrammet ger dig möjlighet att delta i lokala projekt utomlands, att få praktisk erfarenhet, att lära dig ett nytt språk och att utveckla förståelse för globala frågor. Tanken med volontärarbete är lika mycket att man som volontär ska hjälpa till i landet man kommer till,…