Skandinaviska Institutet

Res iväg som volontär och kom hem med ett större hjärta!

Ansök här

Praktisk information

Här har vi samlat viktig information om volontärprogrammet. Till exempel: Vilka samarbetar vi med? Vem bokar flyget? Hur fungerar det med visum, försäkring och vaccination? Och när ska jag betala?

Hur går ansökan till?

Anmäl ditt intresse via hemsidan! Berätta gärna lite om dig själv, dina intressen och vad för slags volontärprojekt du är intresserad av. Därefter skickar vi detaljerad information om programmet, utvalda projektbeskrivningar samt ansökningsformulär till dig. Ansökan är ej bindande. Placeringen sker alltid i överenskommelse med dina intressen, din kompetens och erfarenhet samt tillgång och behovet på plats. Hör med oss vilket projekt som skulle passa dig bäst. Vi rekommenderar att man kontaktar oss runt två-tre månader innan avresa.

Vanliga frågor

Vem kan söka?

Alla som är intresserad av att engagera sig i ett projekt och kan tänka sig att bo utomlands i en längre period, är välkomna att delta i våra projekt. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet för att söka som volontär, men du måste dock…

Varför kostar det att resa som volontär?

De projekt och organisationer vi samarbetar med tar gärna emot dig, men har inte råd att betala dig för ditt arbete eller boende. Avgiften inkluderar därför boende, mat, mentor på plats, transporter, stöd till utvalda projekt, samt förberedelsemöte, material och administrativt arbete.

Vad gör en volontär?

Volontärprogrammet ger dig möjlighet att delta i lokala projekt utomlands, att få praktisk erfarenhet, att lära dig ett nytt språk och att utveckla förståelse för globala frågor. Tanken med volontärarbete är lika mycket att man som volontär ska hjälpa till i landet man kommer till,…