Skandinaviska Institutet

Welcome Camp

Det är mycket att tänka på när man kommer till USA och oftast dyker alla frågor upp först efter att man kommit till sin värdfamilj och börjat på sin High School. För att ge våra utbytesstudenter en bra start, sammankallar vi därför våra studenter till lokala ankomstmöten i varje enskilt område.

Fördelen är att varje områdesrepresentant går igenom sitt område, sina skolor, vårdcentraler etc. Du träffar och lär känna utbytesstudenterna i ditt specifika område och områdesrepresentanten känner väl till varje enskild värdfamilj. Vi hoppas att detta ska ge dig de bästa förutsättningarna inför ditt läsår.

Introduktionsmöte i New York och Washington
Möjlighet finns att lägga till vår introduktionskurs vid ankomst till USA. Då startar du året med en 5 dagars ”field trip” på östkusten. Vi startar i New York och avslutar i Washington. Introduktionskursen ger dig en inblick och större förståelse för USAs kultur och historia med besök på bl.a. Emipire State Building, Battery Park, Statue of Liberty, 911 Memorial and Museum, Arlington National Cemetery, Washington Monument Photo Tour, The Smithsonian Museums, The Kennedy Center och inte minst Capitol Hill i Washington. Vår tanke med resan är att du samtidigt som du upplever nya platser, träffar nya vänner och har roligt – upplever kända landmärken, går på guidade turer, lär dig om amerikansk historia och statsskick.