Skandinaviska Institutet

Ansökningsprocessen

Sök i tid

Tänk på att dina möjligheter till placering ökar ju tidigare du söker. De allra flesta camper är ute i mycket god tid. Ju tidigare du söker desto större är chansen att det finns lediga positioner kvar inom ditt kunskapsområde.

Steg 1 – Ansök

Första steget är att skapa en ansökan som vi kan presentera för lägren i USA. Ansökan gör du Online. Du startar ett användarkonto som du använder under hela ansökningsperioden. Via ditt konto kan du enkelt följa din ansökan och få fortlöpande information. För att gå vidare och göra en online ansökan behöver du registrera dig och skapa ett konto – klicka på ”ansök nu” och följ instruktionerna.
När detta är klart får du ett e-mail med användarnamn och lösenord. Nu kan du logga in och påbörja din ansökan, lägga upp bilder samt hålla kontakten med oss. Du behöver inte färdigställa din ansökan med en gång utan kan logga in och ut som du själv vill.

Tänk på att lägga mycket tid på din ansökan. Ju bättre ansökan, desto snabbare och bättre möjlighet till en placering.

Steg 2 – Intervju

När du är klar med din ansökan behöver du komma på en intervju. Intervjuer görs i Stockholm och Malmö. Kontakta oss när du känner dig redo för en intervju. Vi kommer nu att gå igenom din ansökan och komma med tipps och råd. När din ansökan är komplett inklusive dina referenser, kallas du till intervju. Inför intervjun behöver du göra den första delbetalningen på 1000 kr. Det medföljer inga kostnader för att påbörja ansökan. Det är först när du väljer att gå vidare med en intervju som du behöver göra första delbetalningen. Om du väljer att avbryta efter det att du gjort din betalning men innan du gjort intervjun så kommer pengarna oavkortat att sättas tillbaka på ditt konto igen.

Steg 3 – Godkänd ansökan

När din intervju är gjord och ansökan komplett behöver den godkännas av Camp America. Om du blir antagen så har du mycket goda chanser att få en placering på sommarläger i USA. I samband med att din ansökan blir godkänd av Camp America så behöver du göra den andra delbetalningen på 1500 kr. Din ansökan kommer därefter att läggas ut på Camp Americas online databas. Endast läger som är anslutna till och godkända av Camp America har tillgång till databasen. Lägren rekryterar dig utifrån de kunskaper och egenskaper som du har presenterat i din ansökan. Lägg därför ner mycket tid på din ansökan. Genom att göra andra delbetalningen bekräftar du att du vill gå vidare i ansökningsprocessen. När denna är gjord så kan lägren ta del av din ansökan och du kan få en placering.

Steg 4 – Placerad!

När du fått en placering hittar du information om ditt camp på din on-line sida. Maila gärna ditt camp om du har några frågor.
När du fått en placering är det dags att göra tredje delbetalningen på 4499 kr. Denna delbetalning gör du först nu när du fått en placering och vet att du kommer iväg. Så snart du gjord sista delbetalningen så bokar Camp America dina flygbiljetter och börjar processa ditt visum.
De tre inbetalningarna är på sammanlagt 6999 kr. Läs mer om dina kostnader här…

När du fått en placering får du ett “Placement Pack” skickat till dig med information om campen du ska resa till. Du får även dina visumhandlingar hemskickade som du behöver för att ansöka om visum. Tänk på att du behöver besöka amerikanska ambassaden i Stockholm för att få ditt visum.

Om du inte blir placerad får du oavkortat tillbaka delbetalningarna du gjort. Men observera att om du själv drar tillbaks din ansökan så får du inte tillbaks gjorda delbetalningarn. (Undantag gäller hälsoskäl, vid uppvisande av läkarintyg).