Skandinaviska Institutet

Om programmet

Vad gör du nästa sommar? Gör något annorlunda och sommarjobba på ett ”summer camp” i USA. Camp America söker idrottsledare och special needs ledare till ”summer camps” i USA. Som ledare arbetar du med barn och ungdomar på något av de otaliga sommarläger (camps) som finns över hela USA.

För att söka bör du vara social, aktiv och vara full av energi. Vi kan garantera dig att det blir en sommar du aldrig glömmer – med minnen, erfarenheter och nya vänner för livet!

Verksamheten inom Camp America innebär att du engagerar dig som ledare i minst nio veckor på ett av de ca 12000 sommarläger som finns i USA. Många amerikanska barn och ungdomar i åldrarna 6-16 år åker på camp ett par veckor per sommar för att få möjlighet att träffa kompisar, ha roligt och delta i olika aktiviteter som att segla, rida, måla, dreja, gymnastik, golf, klättra, dansa, spela teater och mycket mer.

De flesta camper är allmänna camper utan någon speciell inriktning men det finns camper med inriktningar så som scoutläger, privata läger, religiösa läger, sportläger, läger som drivs av ideella organisationer som YMCA, barn med särskilda behov eller läger för barn som kommer från fattiga eller svåra förhållanden. Camperna är spridda över hela USA och de har alla sin egen prägel och personlighet. Gemensamt för alla lägren är att de oftast är placerade utanför städerna i natursköna områden och att de erbjuder otaliga aktiviteter för sina deltagare.

Camp America´s uppgift är att hitta ett camp som passar just dig utifrån dina kunskaper, egenskaper och personlighet. Camperna söker efter dig som har erfarenheter som ledare eller tävlande inom simning, vattensporter, ridning, tennis, gymnastik,  cirkus, klättring, yoga eller arbetat med unga med speciella behov eller inlärningssvårigheter.

Camp America är ett kulturutbytesprogram med syfte att ge ungdomar över 18 år en möjlighet att uppleva den amerikanska kulturen, samtidigt som det ger arbetslivserfarenhet och inblick i hur det är att leva i USA, borta från de vanliga turiststråken. Engagemanget på lägret varar i 9 veckor. Därefter har du möjlighet att resa runt i USA upp till 4 veckor på egen bekostnad innan ditt visum går ut och du behöver återvända hem till Sverige igen.