Skandinaviska Institutet

Studera

När du studerar i USA träffar du nya människor och lär dig nya saker, samtidigt som du förbättrar din engelska! Det är ett visumkrav att deltagarna studerar motsvarande upp till 3 timmar i veckan (6 tim för EduCare) under terminerna. Det är dock inget resultatkrav på studierna och du väljer själv vad du vill studera.

Din värdfamilj och områdesrepresentant (Community Counsellor) kommer att hjälpa dig vid valet av kurs och registrering vid ditt lokala college. Urvalet av kurser som erbjuds vid lokala college och universitet är mycket stort, så du kommer inte att ha några problem att hitta en som passar just dig och dina intressen.

Var du än bor i USA, kommer du att märka att kurserna är ett bra sätt för dig att lära känna landet och att få nya vänner. Internationell erfarenhet, både akademisk och professionell, blir ett bra tillskott för din framtid. Att tillbringa ett år utomlands ger ökat självförtroende, ansvarskänsla, engagemang och förmåga att möta nya utmaningar.

Din värdfamilj kommer att hjälpa dig med transporter till lektionerna och kommer att betala ett studiebidrag på upp till 500 dollar om året för dig. EduCare deltagare kommer att ha möjligheten att studera minst 6 timmar i veckan och motta ett studiebidrag på 1000 dollar.