Skandinaviska Institutet

Orienteringsmöte i NY

För att du ska kunna bekanta dig med din roll som au pair, arrangerar vi en tre dagars orienteringskurs på Hilton hotell nära New York City, där vi står för boende och helpension. Du kommer att tillbringa tre dagar med att gå på föreläsningar/workshops och träffa andra au pairer.

På kursen kommer vi att ta upp ämnen som amerikansk kultur, barnomsorgsfrågor, förväntningar, kursval etc. Amerikanska Röda Korsets representant kommer att ge dig värdefull information gällande barnsäkerhet i USA. Detta är en utmärkt introduktion till livet i USA och vad du kan förvänta dig under året som ligger framför dig. Under orienteringen kommer du även att ha tid att koppla av med sightseeing och shopping. När dina tre dagar av träning är över hoppas vi att du reser till din familj fylld av självförtroende och väl förberedd för året som ligger framför dig!

Att arbeta som au pair kan ibland innebära en hel del bilkörning. För att du ska känna dig trygg som förare väljer därför en del värdfamiljerna att lägga till en exklusiv körutbildning i samarbete med AAA (Amerikanska motsvarigheten till Motormännen) för dig. Under körutbildningen tar man upp skillnader i amerikansk och europeisk trafikkultur gällande vägmärken, skyltning och lagar. Man går även igenom hur man kör säkert med barn i bilen. Körutbildningen är under en dag, vilket i så fall innebär att du reser en dag tidigare till USA.