Skandinaviska Institutet

Ansökningsprocessen

Vårt stödnätverk är uppbyggt för att hjälpa dig i varje steg av ansöknings- och placeringsprocessen. Processen involverar dig, din lokala intervjuare i Sverige, vårt Londonkontor, vårt kontor i USA och värdfamiljen. Vi arbetar alla tillsammans för att säkerställa att du är väl förberedd för ditt år i USA och passar bra ihop med din amerikanska familj.

Vad du bör göra härnäst
Avresorna för au pairer sker året runt och ju tidigare du ansöker desto större är dina chanser att hitta en familj till den dagen du vill resa. Ditt exakta avresedatum kommer att bero på dina och din värdfamiljs önskemål. Generellt sett bör du vara tillgänglig för placering under en period på åtminstone 2-3 månader.

Att komma igång med ansökan
Ring oss på 040-93 94 40 eller 08-714 82 12, eller anmäl ditt intresse via hemsidan. Din ansökan fyller du i online.  Att påbörja en on-line ansökan är inte bindande och innebär inte automatiskt att du reser som au pair. Du arbetar med din ansökan i din egen takt. En del startar sin ansökan långt innan de planerar att resa, andra vill komma iväg så fort som möjligt. Genom att påbörja din on-line ansökan får du inblick i ansökningsprocessen och du får tillgång till vår chatt där du kan ställa frågor och få hjälp med din ansökan.

Via din on-line ansökan laddar du enkelt upp dina foton, personligt brev, referenser etc. Du har hela tiden koll på hur långt du kommit med din ansökan, information om din placering och annan viktig information. Ansökningsprocessen är densamma för alla våra tre au pair-program till USA. Du behöver inte ha varit på ett informationsmöte för att kunna söka. När vi ser att du kommit igång med din ansökan kallar vi dig till informations- och intervjumöte. Har du problem med att komma igång med ansökan eller om du har några frågor, kan du alltid e-maila eller ringa till oss.

Din intervju
Vi har informations- och intervjumöten på många orter runt om i Sverige. På din on-line ansökan beskriver du vilken barnerfarenhet du har. Det går bra med vanlig barnpassning av vänners barn eller vänners syskon, grannars barn, förskola, fritids, lägerverksamhet mm.  Du får instruktioner om hur du ska gå till väga när du startat din on-line ansökan.

När vi ser att du har den barnerfarenhet som behövs för att få visum, får du ett erbjudande att komma på ett informations- och intervjumöte. Detta sker även om ansökan inte är helt klar.  Under intervjun går vi också igenom praktisk information kring hur det är att vara au pair, samt annan information som du kan ha nytta av under din vistelse i USA. De flesta av våra intervjuare har tidigare varit au pairer i USA och de delar gärna med sig av sina erfarenheter till dig.

Intervjun låter oss få veta mer om dig, vilket hjälper kontoret i USA i deras arbete när din ansökan ska presenteras för olika värdfamiljer.

Placering
När din ansökan är komplett, presenteras den för värdfamiljer i USA och de får möjlighet att kontakta dig. Familjerna hör av sig per e-mail för att höra om du är intresserad och kommer att ge dig information om sitt hem, sina barn, området där de bor, utbildningsmöjligheter, ditt schema mm. Ofta hörs man även på Skype eller FaceTime, eftersom många familjer är pratglada och gärna berättar mycket om sig själva och sin familj. Det är du som bestämmer vem du vill matcha med.  Vi har ingen begränsning när det gäller hur många familjer som kan kontakta dig, eller hur länge du är inne för matchning.

När du blivit matchad med rätt familj kommer du att få ett ”placeringspaket” hemskickat fyllt med information om ditt nya hem, ditt ombud i USA, J-1 visum samt din flygresa till New York. Vi hjälper till med visumhandlingar och biljetter. Du startar ditt år i USA med en 3 dagars kurs på Hilton hotell i New York tillsammans med andra au pairer från hela världen. Denna kurs ingår i ditt program utan extra kostnad.

Vi har regelbundet intervjuer och informationsmöten på följande orter:

: Stockholm
: Göteborg
: Malmö
: Linköping/Norrköping
: Uppsala
: Västerås
: Umeå
: Luleå
: Jönköping
: Växjö
: Kalmar
: Örnsköldsvik
: Karlstad
: Örebro
: Skövde
: Sundsvall
: Kristianstad
: Halmstad