Skandinaviska Institutet

Kan jag söka?

Ja, om du…

  • är mellan 18 och 30 år
  • har giltigt körkort
  • har minst 200 timmars barnerfarenhet från att vara barnvakt utanför familj/släkt
  • har gymnasiekompetens
  • är vid god hälsa

Au pair platinum:

  • är minst 21 år och uppfyller ovanstående krav
  • är utbildad förskollärare eller har 2 års aktuell heltidserfarenhet inom barnomsorg

Visumkrav:

För att erhålla ett Working Holiday-visum behöver du…

  • vara svensk medborgare
  • ha ett giltigt pass
  • aldrig ha ansökt om ett Working Holiday-visum sedan tidigare

Med Working Holiday-visum kan du stanna i upp till tolv månader i Australien. Ett minimum för din vistelse finns inte, men du måste stanna minst sex månader som au pair. Du ansöker själv om visumet online och vi hjälper dig med all nödvändig information och finns till hjälp för att besvara frågor. Bestämmelserna i visumet begränsar ditt arbete till en och samma arbetsgivare i sex månader men för de som åker som au pair har speicella förmåner tagits fram och du kan stanna i upp till 12 månader hos samma familj. Efter tiden som au pair kan du fritt bestämma vad du önskar göra om du har återstående tid kvar på visumet.