Skandinaviska Institutet

Varför åka?

Att resa som au pair till Australien ger dig en unik möjlighet att uppleva landet ”Down Under”, känt för sin avslappnade livsstil, stränder, surfing och dykmöjligheter, inte minst längs Stora barriärrevet. Australien rymmer allt från stadsliv med trendig puls till spännande naturäventyr ute i den vidsträckta vildmarken. Som au pair får du chansen att vara med om allt detta!

Programmet gör det möjligt för dig att arbeta som au pair i upp till 6 månader, med möjlighet till förlängning på plats med ytterligare 6 månader.  Du kan också välja att resa unt 6 månader efteråt, vilket ditt ”Work and Holiday”-visum ger dig möjlighet till. Res antingen som turist, eller arbeta med mindre kvalificerade arbeten, som fruktplockning, farmarbete, etc.

Du matchas med en värdfamilj innan du reser till Australien, så att du får tid att förbereda dig innan avresan och vet var du kommer att bo och spendera dina första 6 månader i Australien. Alla värdfamiljer intervjuas och godkänns av våra medarbetare i Sydney.

Du har eget rum och kan välja att delta i din värdfamiljs alla måltider om du så önskar. Från ditt nya hem ges du möjlighet att uppleva det australiensiska livet på nära håll. Du får sedan möjlighet att på egen hand uppleva andra delar av Australien.

Du kommer att resa med Working Holiday-visum till Australien. Detta visum kan du använda i upp till tolv månader. Du kan med andra ord fortsätta ditt äventyr, upptäcka nya platser och få ytterligare erfarenheter även efter de första sex månaderna som au pair!

För oss är det viktigt med personlig service och vi ger dig fullt support både här i Sverige och i Australien. Inför din au pair-resa förbereder vi dig på bästa möjliga sätt. Vi hjälper dig med din ansökan och att hitta en lämplig värdfamilj.

När du anländer till Sydney påbörjar du din vistelse med en inledande workshop och därefter reser du till din värdfamilj. Transport från flygplatsen organiserar vi och det ingår i programavgiften.

Under din vistelse har du regelbunden kontakt med vårt kontor i Sydney. Du kan alltid kontakta dem om det är något du behöver hjälp med.