Skandinaviska Institutet

Resa i Australien

Fritid

Under din tid som au pair har du minst en och en halv dag ledigt varje vecka (det behöver inte vara sammanhängande), men en del värdfamiljer försöker ordna så man har minst två och en halv dag sammanhängande ledighet per månad.

Då du reser på ett Working Holiday-visum har du möjlighet att stanna i sammanlagt tolv månader i Australien. På så sätt kan du efter dina sex månader som au pair arbeta eller resa runt i nästan ett halvår, antingen individuellt eller tillsammans med någon av dina nya vänner. Kontoret i Sydney hjälper till med ytterligare information.

Resor

När du kommer till Australien kan du naturligtvis inte undgå att utforska det spännande landskapet! I vår reception på kontoret i Sydney kan du boka billiga buss- och flygbiljetter speciellt för unga internationella resenärer. Med dina sparade fickpengar kan du finansiera resor, som t ex ett besök till Ayer’s Rock eller Kakadu nationalpark, snorkling vid Whitsunday Islands och dykning vid kusten i Perth. Här hittar du ett litet urval av resmöjligheter:

  • Valsafari på Fraser Island
  • Red Centre Tour – Ayers Rock / Uluru, The Olgas, Kings Canyon, Katherine Gorge, Litchfield och spektakulära Kakadu National Park med alla måltider.
  • Segla i den berömda Whitsunday Islands
  • Gå Wild Package – från Melbourne eller Adelaide – Res längs den berömda Great Ocean Road i Grampians National Park i Kangaroo Island.
  • Oz Experience – detta är en så kallad Hop-on Hop-off buss med en guide som kör genom Australien. Exempelvis går bussen på östkusten från Sydney till Cairns. Du kan hoppa av och på när som helst (kanske mellan ströjobb för att tjäna lite pengar!).