Skandinaviska Institutet

Orienteringskurs

Livet som au pair är inte alltid lätt och kan innebära många skillnader från din hemmiljö i Sverige. Du måste vänja dig vid din värdfamilj, språket, det nya livet och den främmande miljön. Detta kan innebära en kulturkrock eller hemlängtan, men du är inte ensam, dina nya vänner och vi på Skandinaviska Institutet finns där för dig.

Den första dagen efter ankomsten till Australien deltar du i en inledande workshop på vårt AIFS kontor i Sydney – du får värdefull information om ditt liv i Australien och ditt arbete som au pair. I kursen ingår även hjärt- och lungräddning för barn (CPR). Du lär känna vår australiensiska au pair-rådgivare bättre och kommer också att träffa andra deltagare i programmet och ofta skapas redan här den första vänskapen. Alla deltagare har liknande erfarenheter som du och ser fram emot vad de kommer att uppleva under sin vistelse.

Den följande dagen har du tid över för sightseeing i Sydney! Tredje dagen efter ankomsten reser du väl förberedd och utvilad till din värdfamilj. För dessa första dagar i Sydney ingår tre nätter med frukost på modernt vandrarhem.