Skandinaviska Institutet

Om programmet

Vi på Skandinaviska Institutet erbjuder ett sexmånaders program, med möjlighet till 6 månaders förlängning som au pair i Australien. Du kan också välja att resa eller arbeta i ytterligare 6 månader efter de första 6 månaderna på samma visum.

I arbetsuppgifterna som au pair ingår barnomsorg och lättare hushållsarbete. Beroende på behovet hos värdfamiljen arbetar du mellan 25 och 45 timmar per vecka och har minst en och en halv dag ledigt i veckan mot en ungefärlig ersättning påAUD 240-290 per vecka (motsvarar ca 1400-1700 sek per vecka).

För oss är det viktigt med personlig service och vi ger dig fullt support både här i Sverige och i Australien. Inför din au pair-resa förbereder vi dig på bästa möjliga sätt. Vi hjälper dig med din ansökan och att hitta en lämplig värdfamilj.

När du anländer till Sydney påbörjar du din vistelse med en inledande workshop och därefter reser du till din värdfamilj. Transport från flygplatsen organiserar vi och det ingår i programavgiften.

Under din vistelse har du regelbunden kontakt med vårt kontor i Sydney. Du kan alltid kontakta dem om det är något du behöver hjälp med. Vårt kontor är centralt beläget i Sydney. Våra kollegor i området är tillgängliga dygnet runt och finns där för dig om du behöver hjälp – vid olycksfall, sjukdom eller andra situationer. På vårt kontor kan du även träffa deltagare från hela världen, använda Internet, läsa tidningar eller böcker och få tips på aktiviteter. Om du efter dina sex månader som au pair vill arbeta med exempelvis fruktplockning kan våra kolleger på ’Job Desk’ hjälpa till i sökandet efter arbete. På vår ’Travel Desk’ kan du boka billiga buss- och flygbiljetter.