Skandinaviska Institutet

Upplev landet "down under" som au pair!

Ansök här

Om Australien

Australiens mer moderna historia går tillbaka till grundandet 1788  av en brittisk fångkoloni. Landet har utvecklat sin egen unika, fascinerande karaktär. Europeiska influenser har bidragit till Australiens kultur, men har även fått en del influenser från det närliggande Asien samt inte minst en hel del kulturintryck från australiska aboriginer.

Australien är det sjätte största landet i världen. Samtidigt har det den lägsta befolkningstätheten på endast två invånare per kvadratkilometer. De 18 miljoner människorna lever mestadels nära kusten. 85% av landet består av nästan obebodd öken och den berömda ”Outback”.

Min värdfamilj

Alla våra värdfamiljer blir, precis som du, intervjuade för att bli antagna till programmet. När du ska välja familj får du förslag på lämpliga familjer. Du väljer sedan själv vilken värdfamilj du vill tacka ja till. Vi kommer att förbereda dig med en lista på möjliga frågor till värdfamiljen. Om du hittar en värdfamilj du tycker bra om kan du antingen tacka ja direkt vid första telefonsamtalet eller tillsammans med familjen komma överens om datum för ytterligare samtal.

Vanliga frågor

Vem kan söka?

Du kan söka om du är mellan 18 och 30 år, har giltigt körkort, har minst 200 timmars barnerfarenhet från att vara barnvakt utanför familj/släkt, har gymnasiekompetens och är vid god hälsa. Visumkraven är att du är svensk medborgare, har ett giltigt pass och aldrig…

Hur länge kan jag stanna?

Programmet gör det möjligt för dig att arbeta som au pair i 6, 9 eller 12 månader. Förlängning sker på plats genom överenskommande mellan dig och din värdfamilj. Du kan också välja att resa runt upp till 6 månader efteråt, vilket ditt ”Work and Holiday”-visum…

Vad ingår i arbetet?

I arbetsuppgifterna som au pair ingår barnomsorg och lättare hushållsarbete. Beroende på behovet hos värdfamiljen arbetar du mellan 15 och 40 timmar per vecka och har minst en och en halv dag ledigt i veckan.